Πως ξεκίνησε

Two Eyes

Όλα ξεκίνησαν από δύο μάτια!

Μια φιγούρα γυναίκας με ένα παιδί!

Δυο ματάκια γεμάτα δάκρυα, που αυλακώνουν το παιδικό προσωπάκι και
ένα “μαμά πεινάω”, μέσα στην αγκαλιά μιας μάνας ,που σφίγγει τα δόντια και προσπαθεί να κρύψει την απελπισία από τα μάτια της και την ανάσα της.

Οι ματιές μας συναντήθηκαν σε ένα κεντρικό δρόμο, αυτής της πόλης, της δικής μας πόλης!

Με κοίταξε ίσια στα ματιά… υπέφερε για τη πείνα του παιδιού της!


Ήταν πραγματικά, (ή αλληγορικά για λόγους προστασίας)…η Άννα με τον γιο της τον Αλέξανδρο. Αλλά ξάφνου δεν ήταν μόνο η Άννα…
ήταν και η Μαρία με την κορούλα της την Χριστινούλα και όχι μόνο…
Ξάφνου και εμείς, δεν ήμασταν μόνοι 

η νεράιδα της Αγάπης……

βρήκε τον τρόπο να μας κάνει πολλούς!

Για όλα υπάρχει εκείνη η μικρή στιγμή, που μπορεί να γίνει η αφορμή, για μια ολόκληρη ζωή. Η δικιά μας ιστορία, που χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να διαδραματιστεί και που μέσα από την σιωπή είχε τόσα λόγια να πει, έφτασε για να αλλάξει την σκέψη μας και οδηγήσει σε αλλαγή και δημιουργία.
Αυτή η  γυναίκα ήταν μια νέα γυναίκα, που προσπαθούσε να διαχειριστεί την καινούργια σκληρή πραγματικότητα της ζωής της. Φαίνονται οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει μια αξιοπρεπή ζωή και μια μέρα μια ατυχία την αλλάζει. Προσπαθούν με την ίδια αξιοπρέπεια να τα καταφέρουν, ενώ είναι φανερό στα μάτια τους το σοκ , η απελπισία,  η απορία και ίσως λίγο η αδικία πως τους συνέβη αυτό. Πως ξάφνου αδυνατούν και για τα αυτονόητα. Πως αδυνατούν να ταΐσουν και το παιδί τους.
Δεν ζήτησε τίποτα, μόνο πονούσε τόσο βαθιά για την πεινά του παιδιού της.
Χάθηκε γρήγορα στο πλήθος του κόσμου που περπατούσε,
αλλά την ευχαριστούμε που αποτέλεσε την αφορμή για να βάλουμε στόχο ζωής να βοηθήσουμε πολλές ζωές συνανθρώπων και μαζί και τη δική της και του παιδιού της!